Gasolgrill

Att använda gasolgrill

Det börjar bli allt vanligare att folk väljer att köpa en gasolgrill. Det kanske främst beror på den överlägsna kontrollen av värmereglering och att det är ett miljövänligare val än den klassiska kolgrillen. En exaktare värmereglering medför ett bättre grillresultat och risken för vidbrända köttbitar blir betydligt mindre. Detta till skillnad mot om köttet grillas i kolgrillen. Dessutom förstör inte tändvätskan köttsmaken. Och för många är det en befrielse att slippa både kol och briketter.

Nu för tiden fungerar en gasolgrill oftast som ett mindre utekök med fler tillagningsalternativ så man slipper springa mellan inomhusspisen och grillen. En bra gasolgrill är stabil och har minst två kraftiga brännare. Ett annat kännetecken är att gasolgrillarna är betydligt lättare att rengöra än kolgrillarna. Gasolgrill är oftast utrustade med rostfria ytor som är lätta att torka av efter matlagningen. Dessutom brukar det finnas en fettavskiljare som består av en het yta där droppande fetter från köttet förångas stället för att droppa direkt ner i den öppna lågan och skvätta. Denna detalj får en effekt som påminner om rökning och ger maten en fantastisk smak. Men det är inte alla som är nöjda. En del anser att den klassiska grillsmaken endast kan uppnås med hjälp av en kolgrill eftersom kolen ger köttet en karaktärisk smak.

Gasolgrill av olika slag

Det finns en uppsjö av olika gasolgrillar att välja mellan och man får räkna med att de är generellt dyrare än andra grillar. Man kan i princip få ett komplett utekök om man så önskar men då bör man vara beredd på att det kostar flera tusentals kronor. Man bör se över sina behov och fundera över hur ofta man grillar.

Viktigt att tänka på med gasolgrill

Det är viktigt att tänka på att ständigt kontrollera så att gasolgrillens slangar
är hela och inte läcker. Sedan är det självklart att man grillar under ständig uppsikt
och har koll på både djur och barn.